Midt i blinken

Kronstad Stasjon får et vidt spenn av boliger i ulike størrelser, med beliggenhet tett på skoler, arbeidsplasser og Bergen sentrum. Her vil bymennesker i ulike aldre og livssituasjoner skape et variert og spennende bomiljø sammen. Selv om dette er et flott prosjekt i seg selv, så er det jo menneskene som kommer til å fylle Kronstad Stasjon med liv og karakter. Enten du er student eller nyutdannet, på let etter første felles hjem med partneren eller ønsker å bytte ut hus og hage med en sentral bybolig – så kommer disse stilfulle boligene i forskjellige størrelser, alle med fantastiske kvaliteter som legger godt til rette for ulike liv.

Hage på taket

På den frodige takterrassen kan du nyte deilig vær, frisk luft og flott utsikt. På Kronstad Stasjon vil hele taket utnyttes og fylles med liv. Terrassen deles inn i ulike soner med private terrasser, noen med direkte utgang fra leilighet, men også mindre områder som tilhører andre leiligheter. Dette gir deg muligheten til å for eksempel ha din egen lille urtehage og mange hyggelige sammenkomster skjermet fra fellesområdene. Fellesområdet vil få sittegrupper og vekstkasser omgitt av grønne trær og plener. Dette er med på å gjøre nabolaget hyggelig og innbydende.

Arkitekten

Kronstad Stasjon omfatter 70 boenheter og et lokale for næring. Teglsteinsfasaden som henvender seg mot Fabrikkgaten kobler den nye konstruksjonen til den historiske konteksten. Deler av fasaden på bakkeplan er trukket tilbake for å åpne opp bygningen mot Fabrikkgaten og for å skape rom for gateliv.

«Vårt fokus har vært å skape sentrumsnære boliger med kvaliteter som utsikt, gode solforhold og gode felles uteoppholdsarealer», sier Erlend Espenæs fra Link, et av de ledende arkitektkontorene i Skandinavia.

For Link handler arkitektur om å løse enkeltoppgaver til det beste for helheten, og å skape verdi både for kunden og samfunnet. Mot gårdsrommet og mot Krohnhaugen varieres fasadene mellom trekledning, tegl og lyse flater. Sammen med ulike gesimshøyder er materialbruken med på å skape spill i fasaden og gi en menneskelig skala i den større urbane konteksten. Gårdsrommet er utformet med beplantning og område for lek samtidig som det er med på å knytte Fabrikkgaten og Krohnhaugen sammen.

«Takterrassene består av private hager og generøse fellesarealer som gir alle beboere tilgang til sol og fantastisk panoramautsikt» forteller Erlend videre. «Samspillet mellom boliger, urbant liv og varierte utearealer gjør Kronstad Stasjon til et moderne hjem».

Small

38–50 m2

Toromsleilighetene i Kronstad Stasjon er moderne og effektive, og passer godt for førstegangskjøpere, studenter, par eller single. Boligenes hjerte er oppholdsrommet med stue og kjøkken i åpen løsning. Soverommet har plass til dobbeltseng og godt med oppbevaringsplass i garderober, enkelte av disse boligene får også bod med mulighet for walk-in closet i tilknytning til soverommet. Gode bad med dusj og WC samt opplegg til vaskemaskin. Nyt sol, utsikt og nabolagsstemning fra din private uteplass, der de fleste får enten terrasse, balkong eller takterrasse.

Medium

50–70 m2

Medium-kategorien består av treromsleiligheter med moderne kvaliteter og effektive løsninger. Disse boligene får entré med god oppbevaringsplass samt praktisk innebod. Med stue og kjøkken i åpen løsning har du et romslig og sosialt oppholdsrom, med godt lysinnslipp og adgang til hyggelig privat uteplass. I tillegg vil flere av disse boligene få en ekstra balkong i tilknytning til et av soverommene. På hovedsoverommet blir det god plass til dobbeltseng og garderobe, og kanskje en arbeidskrok for de som ønsker det. Ekstrarommet kan brukes til det du måtte ønske, enten det skulle være barn, besøk eller hobby. Boligene får gode bad med dusj og WC samt opplegg til vaskemaskin. Enkelte av leilighetene får også et ekstra bad i tilknytning til soverom.

Large

70–100+ m2

Disse flotte, store leilighetene vil preges av en lys og romslig atmosfære og flott utsikt. Med opptil fire soverom har du rikelig med plass til hele familien, besøk eller kontor og hobbyrom. Hovedsoverommene får behagelig størrelse og gir plass til både dobbeltseng, garderobe og eventuelt en arbeidskrok. Med stort vindu får du både utsikt og lys inn på rommet, her kan du la morgensolen vekke deg til liv om du vil. I tillegg blir det innebod eller walk-in closet i leiligheten. Disse boligene får bad med dusj, WC og opplegg til vaskemaskin, pluss et gjestetoalett. Oppholdsrommet består av stue og kjøkken i åpen løsning med god plass til spisebord. Også her får utsikten bli en del av hverdagen. Herfra kan du skue utover byen og fjellene som omgir Kronstad Stasjon.

Premium pluss

Leiligheter med spesielt gode utearealer og utsiktsforhold

For de som ønsker noe unikt finnes det på Kronstad Stasjon et fåtall helt spesielle boliger. Vi kaller de Premium Pluss. Disse boligene utmerker seg med svært generøse arealer, både inne og ute, til livets mange utfoldelser. Alle Premium Pluss boliger får enorme private takterrasser med fantastiske solforhold og storstilt utsikt over Bergensdalen og de omkringliggende fjellene. Boligene har en gjennomgående svært god standard, men vi vet at du som kjøper av en slik unik bolig vil ønske å gjøre den unik på din egen måte. Gjennom egne valg, eller med bistand av vår interiørarkitekt, har du med Premium Pluss en enestående mulighet til å tilpasse din nye bolig akkurat slik du alltid har drømt om. Velkommen til din unike boligopplevelse.