Hjem for bymennesker

På Kronstad Stasjon vil det nå vokse frem et nytt og spennende boligprosjekt. Her blir det lyse og romslige boliger med stort spenn i størrelser og kort avstand til bylivet mellom de syv fjell. Med bybanen rett rundt hjørnet, samt kort avstand til Høgskolen og Haukeland, vil Kronstad Stasjon være midt i blinken for de som ønsker et sentralt og moderne hjem tett på byen. Fokus på spennende arkitektur og høy levestandard, kombinert med beliggenheten, har gitt Kronstad Stasjon særegne kvaliteter. De aller fleste leilighetene vil få terrasse eller balkong, og i gårdsrommet blir det en stor, hyggelig og sosial bakhage med lekeplass. I tillegg vil bygget krones med en svær og grønn takterrasse med både felles- og private oppholdsområder. Her bor du sentralt, men skjermet i moderne og stilfulle boliger.

Kronstad Stasjon – hjem for bymennesker.

Baner vei for Bergen

På Kronstad har det vært stasjon helt siden 1913, da Bergensarkitekten Egill Reimers klassiske stasjonsbygg for Vossebanen sto ferdig. Stasjonsbygget står fremdeles godt bevart i Bjørnsonsgate ved jernbaneverkstedet og er nå kontrollsenter for Bybanen, som er blitt en naturlig del av bergensernes hverdag og fremtid. Bybanen er ikke bare et miljøvennlig, pålitelig og effektivt transportalternativ – den baner også vei for nye, attraktive byområder. Prosjektet på Kronstad Stasjon er et godt eksempel på boliger og næring som vokser fram langs traseen og skaper nytt liv i byen.

På Kronstad vokser Bergen

Like sør for Bergen sentrum ligger Kronstad, et sentralt boligområde som stadig vokser seg større langs Bybanens spor. Her bor du tett på alt byen byr på, samtidig som du er omgitt av Solheimsvatnet og de 7 fjell. Elsker du bylivet, men setter pris på å kunne trekke deg tilbake og også nyte det i rolige omgivelser.

Området er i utvikling og transformasjon, hvor Kronstad stasjon er blant de første prosjektene i denne spennende byfornyelsen. Det kommer stadig nye kontorer og arbeidsplasser langs sporet bort til Danmarksplass. Herfra rusler du også raskt til Kunstskolen ved Nygårdsbroen. Innenfor gangavstand har du både BI og Universitetet. Til Haukeland sykehus sykler du på ti minutter. 8 minutter med bybanen tar deg til sentrum.

Byfølelsen

Kronstad er som et eget lite sentrum utenfor sentrum. Korte avstander til et bredt spekter av tilbud og aktiviteter, med resten av byen kun en kort sykkeltur/bybanetur unna.

Bydel med muligheter

På Danmarksplass har du flere gode unnskyldninger til å unne deg noe godt. Bien byr på enkel og latterlig god mat kombinert med et stort øl-utvalg og cocktails. Mingel Gastrobar serverer annerledes og spennende småretter til både lunsj og middag.

Landlig kontrast

Du vil oppleve litt av en kontrast når du rusler hjemmefra og ned til det flotte Solheimsvannet.

På stiene langs vannet kan du koble av i grønne og frodige omgivelser, og kanskje gi en and et kvekk av luksus i hverdagen.

Et levende nabolag

På Kronstad finner du et hjem alle bergensere kjenner meget godt til, og det er hjemmet til Brann. Hjemmekamp er synonymt med liv og røre i nabolaget.

Turmuligheter og trening

Føler du for å øke pulsen finner du flere gode treningssentre i nabolaget, mens byens storstue for idrett, Haukelandshallen, ligger ti minutter hjemmefra. Når man bor så sentralt kan det være fort gjort å glemme at både Løvstakken og Ulriken med flotte turer og utsikt heller ikke ligger langt unna.